top of page

Spirituele hoek #6

Vijf tips om door 2024 te navigeren

Uit de W1555 Buurtkrant van maart 2024, door Birds WG


We weten nooit of het een moeilijk of een gemakkelijk jaar wordt. We kunnen ons niet voorstellen wat ons te wachten staat. Hoeveel zullen we bereiken? Hoeveel zullen we verliezen? Hoeveel zullen we leren? Zullen de dingen die we verlangen gebeuren? Zal de wereld dit jaar een betere plek worden? Hier zijn vijf spirituele tips om het jaar door te komen, wat er ook gebeurt: 
Een overeenkomst met het universum

Schrijf een brief aan het universum. Vraag om iets wat je echt wilt voor jezelf of voor de wereld of allebei. Wees er super serieus over. Vertel het universum precies wat je bereid bent te doen aan je wens en geef instructies over wat het universum moet doen. Wees niet vaag. Wees praktisch. Wees specifiek. Leg het universum uit welke actie je gaat ondernemen. Wees duidelijk dat je je aan je deel van de afspraak zult houden. Zeg iets als: "Lief universum, neem me niet in de maling! Ik zal mijn deel doen, maar jij moet ook het jouwe doen". Vouw de brief en bewaar hem veilig. Houd je aan jouw deel van de afspraak. Onderneem die actie! Kijk toe hoe het universum zich aan zijn deel van de afspraak houdt. Als je wens is uitgekomen, verbrand dan het papier en gooi de as in een waterlichaam (rivier, meer of de zee).


“We hebben allemaal geheime krachten en we kunnen allemaal inspireren en aanmoedigen.”

De pleziermagneet

Doe in je dagelijkse leven alsof je een pleziermagneet hebt ingeslikt. Zoek overal naar plezier: vraag je buren om voetmassages uit te wisselen, picknick in je woonkamer, leg je voeten in een emmer warm water terwijl je heel hard je favoriete liedje zingt, knuffel bomen, fluister lieve woordjes tegen je kussen. Voed je kleine plezierontvangers in je zenuwstelsel en kijk hoe ze groeien in de grotere dingen van je leven en het leven van de mensen om je heen. 


De vriendelijkheidstocht

Kun je het met meer vriendelijkheid zeggen? Doe het. Waarom niet? Wat hebben we echt te verliezen door vriendelijker te zijn? Besteed aandacht aan wat je net zei. Had je het met meer vriendelijkheid kunnen zeggen? Herhaal het dan met meer vriendelijkheid. Laten we wedijveren wie het op de vriendelijkste manier kan zeggen. Laten we een betovering uitspreken in onze huizen en buurten en stel je voor dat die zich over de hele wereld verspreidt. Waarom niet zo vriendelijk mogelijk zijn? Waarom niet belachelijk aardig zijn? Wat zal er gebeuren als we overdrijven met vriendelijkheid? Daar kunnen alleen maar goede dingen uit voortkomen.


Is het waar?

Dit komt eigenlijk uit Byron Katie's praktijk genaamd ‘The Work’ (bekijk het online). Het is een van de vier vragen die ze gebruikt. Ik vind deze vraag ook heel krachtig als je hem op zichzelf gebruikt. We hebben de neiging om te werken volgens de instructies van onze apengeest. Ons brein is van nature lui omdat het ontworpen is om ons zo snel mogelijk veilig te houden. Ons verstand geeft niet om kwaliteit. Ons verstand zal ons vertellen welk onzinverhaal het het snelst kan vinden om zichzelf van angst te kalmeren. We kunnen en mogen niet geloven wat voor onzin ons verstand ons ook vertelt zonder te onderzoeken of er waarheid achter het verhaal zit. Als we onze geest niet onderzoeken, zal ons leven eronder lijden. We zullen lijden. Dus alsjeblieft, als je een slechte dag hebt, onderzoek dan de verhalen die je geest je vertelt over de situatie of de persoon of personen die betrokken zijn bij het lijden. Leg die verhalen dan onder de microscoop van de vraag: Is het waar? Luister aandachtig naar het antwoord. 


De Fijnste Dialoog 

Voer De Fijnste Dialoog met iedereen. Het is de enige remedie voor conflicttransformatie en voor het creëren van verbinding. Dit zijn de twee gouden regels voor de Fijnste Dialoog:

1) Spreek minder en luister meer. Luister echt. Probeer het wereldbeeld van de ander te begrijpen. Het is belangrijker om die connectie te krijgen dan om vast te stellen wie gelijk heeft en wie niet. Je weet al dat je gelijk hebt. Niemand zal jouw mening daarover veranderen. Gebruik dialoog dus niet om je gelijk te halen. Gebruik het om verbinding te krijgen. Luister echt, begrijp echt.

2) Geloof in jezelf en geloof in anderen. We zijn allemaal mensen. Dat betekent dat we vol gebreken en trauma's zitten en heel erg onbetrouwbaar zijn. Maar te midden daarvan doen we allemaal ons best. We hebben allemaal geheime krachten en we kunnen allemaal inspireren en aanmoedigen. We kunnen allemaal iets nuttigs bieden. Geloof daarin. Deel je mooiste verhalen die je leven beter hebben gemaakt. Vraag naar de mooiste verhalen van anderen. Laten we onze mooiste verhalen delen. Ze kunnen helpen om dit miezerige leven een beetje beter te maken. Geloof in jezelf. Geloof in anderen.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page