top of page

In de spirituele hoek #4

Uit de Buurtbrief van juli 2023, door Birds WG


Simpele Herhaalbare Vakantie Acties

Hoe je het vakantiegevoel langer kan vast houden...


Dit is wat er meestal gebeurt: we gaan op vakantie, we rusten uit, en we voelen ons opgeladen. Vervolgens is het voorbij, we komen terug, en twee dagen later voelt het alsof we nooit op vakantie zijn geweest, toch? Ik heb dit zeker meegemaakt en alle mensen die ik ken ook. We hebben meestal de neiging dit te wijten aan de stressvolle routines van ons dagelijks leven; het drukke werkschema; de vele familieverplichtingen. Echter ben ik erachter gekomen dat dit niet noodzakelijkerwijs de redenen zijn waarom we niet kunnen nagenieten van onze rust en vernieuwing als onze vakantie ten einde is. Ik heb ook een geweldige tip om de neveneffecten van de vakantie bewust en opzettelijk voort te laten duren. Die ga ik hier met jullie delen.

Er is een eenvoudige manier om ons dagelijks leven te verrijken met de magie van de vakantie. Met magie bedoel ik de momenten tijdens de vakantie waarop we een soort gelukzaligheid en vreugde hebben gevoeld. Het kan het moment zijn waarop we 's ochtends wakker werden en een wandeling maakten langs het water of in het bos, of een moment van verbondenheid met vrienden en familie rond een kampvuur, of een gevoel van vitaliteit tijdens het zwemmen. Die momenten waarop we een soort magische gelukzaligheid in onszelf voelen, zijn niet bepaald gemakkelijk uit te leggen. Omdat we niet onder woorden kunnen brengen wat het precies was wat dit moment (of deze momenten) in onze vakantie zo gelukzalig maakte, kunnen we het ook niet opnieuw creëren. Het is niet eenvoudig om de ingrediënten aan te wijzen die ervoor zorgden dat het gebeurde, behalve “dat we op vakantie waren". Dus het voelt alsof het per definitie alleen toegankelijk is als we op vakantie zijn en we maar moeten wachten op de volgende. Echter is dat niet helemaal waar. Het enige wat we hoeven te doen is een kleine, eenvoudige, herhaalbare vakantie actie te vinden die dat moment vertegenwoordigt, en om die in ons dagelijks leven in te bouwen. Ik zal nu uitleggen hoe we dit doen en waarom het werkt.

Hoe kunnen we een klein praktisch ding vinden dat het vakantiegeluk reproduceert? Iets dat gemakkelijk te herhalen is? Want alleen dat iets eenvoudig is betekent niet dat het ook gemakkelijk is. Ten eerste is de timing belangrijk. We moeten vaststellen wat zoiets zou kunnen zijn en het binnen de eerste drie dagen na het einde van de vakantie in praktijk brengen. Dit is essentieel. Daarna is de band met de vakantie erg moeilijk te herstellen. En het moet iets praktisch zijn dat je vreugde brengt iedere keer dat je het doet. Het kan iets zijn dat triviaal en onnozel lijkt. Ik zal een paar voorbeelden geven:

Voorbeeld één: Je bent op een camping. Elke ochtend en elke avond op weg naar de douches was het heel stil en daar genoot je van. Het was een magisch moment van ontspanning.


Mogelijke eenvoudige herhaalbare vakantie acties: elke ochtend 10 minuten eerder opstaan als iedereen in je huis nog slaapt en genieten van de stilte, of 's avonds 10 minuten later opblijven als iedereen naar bed is, of een noise cancelling headset kopen en die elke dag 10 minuten gebruiken om alle geluiden te blokkeren.

Voorbeeld twee: Je bent een paar dagen in Barcelona geweest. Je voelde je vrij en zorgeloos, maar je kunt niet precies aangeven waarom of op welk specifiek moment. Onderzoek in dit geval wat je deed terwijl je daar was: misschien dwaalde je veel door de stad zonder doel en keek je naar openbare kunst, of dronk je 's avonds koude drankjes op je balkon met je voeten omhoog op een krukje.

Mogelijke eenvoudige herhaalbare vakantie acties: download en bekijk documentaires over openbare kunst, of maak er een gewoonte van om elke dag of elke week een paar uur in je buurt of stad rond te dwalen, of koop een krukje om je voeten op te leggen als je op de bank zit.

Je kunt dit proces ook toepassen als je tijdens je vakantie nergens naartoe bent gegaan en gewoon thuis bent gebleven om uit te rusten. Vanuit energetisch oogpunt is elke reis en elke onderbreking van onze routine een moment van transformatie. Er zal enige transformatie plaatsvinden, zelfs als we ons er totaal niet bewust van zijn of er niet bewust mee bezig zijn. Maar als we oefenen met de eenvoudige herhaalbare vakantie acties, zullen we dit potentieel voor transformatie maximaal versterken en zullen we het effect van onze vakantie langer voelen, zelfs als we na onze vakantie weer terug belanden in een leven dat erg druk of overweldigend is.

En dit is waarom het werkt: Door een eenvoudige herhaalbare vakantie actie te beoefenen, slaan we een brug tussen het onverklaarbare gevoel van gelukzaligheid (van dat geweldige vakantiemoment) en de materiële fysieke wereld. De eenvoudige herhaalbare vakantie actie werkt als een betovering die de verbinding tussen het dagelijkse leven en het vakantiegeluk levend houdt. Het is een bevestigende actie die tegen het universum zegt:

1. Mijn geluk is belangrijk voor mij en ik oefen bewust om er elke dag voor te kiezen.

2. Ik ben nieuwsgierig naar de dingen die me een goed gevoel geven en ik wil ze onderzoeken. Hoe meer ik oefen met deze acties, hoe meer mijn leven goed begint te voelen (elke dag, niet alleen tijdens de vakantie).

3. Ik ben bereid om te veranderen in de richting van mijn eigen, nog onbekende groei, en om iets over mezelf te ontdekken wat ik nog niet wist. Als ik dat doe, beginnen andere veranderingen die ik wil verwezenlijken mogelijk te lijken en zich te manifesteren.

Of je nu ergens naartoe reist of niet, of je nu een lange of korte vakantie hebt, kijk wat er gebeurt als je direct na de vakantie één of twee eenvoudige herhaalbare vakantie acties onderneemt. Niet alleen zal het gevoel van je vakantie langer duren, deze acties kunnen je leven ook echt verheerlijken.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page