top of page

Wijkpraat #02

Uit de W1555 Buurtbrief van april 2023, door Lobke


Wat is je favoriete plek in de wijk?Kasia (44)

Wolphaertstraat sinds 2013

Deze wijk werd voor mij extra leuk toen we in de grote zaal van Dock (nu WMO Radar) events mochten organiseren voor onze Stichting Anika, om geld op te halen voor 'Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy' (de grootste goede doel-organisatie van Polen). Daarnaast kom ik regelmatig bij Cafe de Spiegel op de Katendrechtse Lagedijk. Een vriendin van me werkt daar achter de bar en ze hebben leuke feestjes. Ik heb op verschillende plekken gewoond in Nederland, zoals Amsterdam, Schiedam en Eindhoven, maar Rotterdam is het beste. Het zijn de mensen en de architectuur maar ook het wandelen in de natuur zoals in het Zuiderpark of Kralingse Bos.
Melvin (41)

Gouwstraat sinds 2017

Mijn favoriete plek in de wijk? Dat is mijn huis! Haha. Maar effe serieus: ik vind deze wijk wel relaxed. Je hebt alles in de buurt. De buren zijn leuk. En het is altijd gezellig als er van die feestjes en braderieën zijn daar rondom de Oude kerk. Als de zon schijnt is het sowieso leuker, maar dat gaat binnenkort wel goedkomen. Ik ben verder wel gefocust op het centrum en andere delen van Zuid. Ik ben van Zuid dus daar wonen veel vrienden en familie. Maar ik ben blij dat ik in Oud-Charlois woon. Ook omdat ik hier mijn eigen huisje heb.
Iwan (18)

Wolphaertstraat (W1555) sinds 2022

Een van m'n favoriete spots in de wijk is eigenlijk wel het skatepark naast de Maastunnel. Het is leuk om daar te zitten. Ik skate zelf niet maar vrienden van mij wel. Hiervoor woonde ik op Noordereiland, maar hier zijn de mensen aardiger en gezelliger. Daarnaast wonen hier in Charlois ook meer klasgenoten van mij dan op Noordereiland. Ik voel me dus welkom en thuis in de wijk. Alles is eigenlijk wel op loopafstand: de supermarkt, het café en je kunt een lekkere kapsalon halen op de hoek. Met m'n vrienden gaan we wel eens naar cafe De Schaapsstal op de Doklaan. Het is daar natuurlijk extra leuk als Feyenoord speelt!
Natalia (45)

Wolphaertstraat sinds 2022

Ik ben gefascineerd door de tunnel! De eerste keer dat ik door de tunnel ging voelde ik me een kind in de snoepwinkel. Je krijgt er het gevoel alsof je in de tijd reist en in niemandsland bent. Mede door het antieke; iets wat lang overleefd heeft. Het is het mooiste als je te voet gaat. Ook wandel ik graag langs de Maas. Ik geniet van de beweging en openheid en vind het prachtig dat je de seizoenen goed kunt zien. Er zijn ook mooie straatjes verderop in de wijk. Het is er alsof je op het platteland bent. Daarnaast de Oude Kerk en het park achter de MCD, in de lente is het daar prachtig. En dan heb je bovendien nog de haven, daar krijg je een beetje een sciencefiction gevoel.
Brihanna (11)

Wolphaertstraat (W1555) sinds 2021

Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind in de wijk! Ik kom graag bij de Primera om de hoek want ze hebben daar veel tekenspullen. Onze straat vind ik mooi, met de plantenbakken en geveltuintjes. Maar ik kom ook graag op de markt van Charlois. En er wonen klasgenoten in de buurt. Ik ben blij dat we bij W1555 wonen. We hebben echt leuke buren! Dat maakt het gezellig. En toffe activiteiten zoals Halloween. De kinderen die hier wonen zijn leuk en de kleintjes schattig. De eerste keer dat ik in deze wijk kwam weet ik nog precies! We hadden eerst een kennismakingsgesprek. Toen m'n vader later gebeld werd dat we het huis kregen, waren we zo blij!
Henk (68)

Charloisse Kerksingel sinds 2015

Mijn vrouw en ik komen graag bij Thuis in Charlois (Boergoensevliet 24); een stichting die zich inzet voor de wijk. Het is sinds kort gehuisvest in dit oude schoolgebouw dat is omgebouwd tot een buurthuis. We werken daar als vrijwilligers. Ik ben er betrokken bij de computercursus en de Voedselbank. Mijn vrouw is actief bij het creatieve zoals breien en bloemschikken. We vinden het allebei leuk om bezig te zijn en wat voor een ander te doen. Dat geeft voldoening! Op maandag 3 april (14-19 uur) is de feestelijke opening van Thuis in Charlois: wees welkom! Verder is mijn favoriete plekje in de wijk ons huis. Het is mooi wonen met zulk uitzicht op de Oude Kerk.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page