top of page

Top-10 tips verlagen van je gasrekening

Uit Buurtbrief november 2022

de beste 10 uit de brainstorm sessie "How to reduce the use"met een stel W1555 bewoners


1

Gebruik een timer onder de douche. Zet deze op Max 5 minuten voordat je de douche aanzet. De gemiddelde tijd dat men doucht is 9min. 4min minder kan je €200 op jaarbasis besparen.


2

Zorg dat je CV goed onderhouden is zodat je geen energie verliest. De waterdruk moet tussen 1 en 2 staan. En zorg ervoor dat er geen lucht in je verwarming zit. Lucht in het systeem verminderd effectieve verwarming.


3

Optimaliseer je centrale verwarming instellingen om energie te besparen. Zet de watertemperatuur laag en maak het pompwerk langzamer.


4

Bevestig aluminium isolatie folie achter je verwarming. Alleen achter de verwarmingen die tegen buitenmuren bevestigd zijn.


5

Hang dikke fluwelen gordijnen voor je ramen. Let erop dat het niet de verwarming bedekt. Leg de onderkant van het gordijn op je vensterbank, zodat koude lucht niet je kamer in kan komen.


6

Zet de verwarming lager één uur voordat je gaat slapen.


7

Koop veiligheidsdekens en hang deze tussen je raam en gordijn. De zilveren kant naar binnen en de gouden kant naar buiten (waarschuw wel even de politie dat je geen wietplantage hebt).


8

Appartementen met twee verdiepingen en een open trapopgang, hang een gordijn in je opening.


9

Leer de technieken van Wim “The Iceman” Hof. Koude douches zijn daarbij inbegrepen.

Let wel: op eigen risico! Alleen de sterksten overleven het.


10

Stop met het luisteren naar Coldplay!
4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page