top of page

Inzendingen Open Call Openbaar Kunstwerk

Als W1555 delen we graag de selectie van aanmeldingen die we hebben ontvangen voor de open oproep van ons eerste openbare kunstwerk die op de rode gevel aan het begin van de Wolphaertstraat (15) zal worden geplaatst. We nodigen u uit om deel uit te maken van dit besluitvormingsproces en te stemmen op een van de onderstaande projecten. Hieronder kunt u de inzendingen bekijken.


 

1. Lobke van Aar

"Ik zou graag een compositie willen maken van allerlei mensfiguren in 3D die tezamen symbool staan voor de multiculturele diversiteit van Oud-Charlois." 

2. Escuela Garaje

Garage School

"We willen een tijdelijke school voorstellen, gratis en open voor iedereen in de culturele ruimte van W1555, om een collectief ontwerpproces voort te zetten." 

3. Ulufer Çelik

Regen van Kralen

"Moge de ‘Rain of Beads’ (pailletten wand) ons helpen onze straat te beschermen tegen Nazar - Boze Oog, terwijl het ons geluk, overvloed en bescherming brengt!" 

4. Dario D'Aronco

Hey Mum

"Hey, Mum” - is opgedragen aan alle vrouwen, moeders en kinderen die in de Wolphaertstraat, in Charlois, in Rotterdam, in de wereld wonen." 

5. Petar Tuskan

Persistence is all

"In een altijd groeiende stad, geleid door cultureel werkers en burgerverenigingen is doorzettingsvermogen alles. Een neon lichtbord met veranderende kleuren." 

6. Mikołaj Stojanowicz

Samen Chillen op zuid

"In dit project wil ik een transmedia-muurschildering maken die de kijker aanspoort om meer te leren over de geest van Old Charlois en zijn mensen." 

7. Marwan Ai Anaki

Trojaanse olifanten

"Trojaanse olifanten gecombineerd met een webapplicatie dat een storytelling portaal biedt voor het kunstwerk. Het toont verschillende bewegingen en effecten." 

8. Maurice van Es & Luka Karssenberg

Binoculair fotoalbum van Wolphaertstraatmensen

"Een werk dat in samenwerking met de buurt wordt samengesteld. Het bestaat uit een verzameling van persoonlijke foto’s, de lievelings foto’s van alle buurtbewoners."

 

9. Eddy Kaijser

Het madeliefje

"De bloem is gemaakt van lokaal gerecycled plastic eventueel samen met bewoners verzamelen we plastic uit de buurt." 

10. Riq Etiq

"De verschillende materialen waarmee de figuren zijn afgebeeld reageren elk anders op de weersomstandigheden. Net als wij: de mens. Iedereen reageert anders op wat we meemaken."


 

11. Martijn Koolstra

Jamsessie

"Een getekende interpretatie van een jamsessie op drums”


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page