top of page

Lightboxes Exhibition Opening: 7 juli

In juni keerden de lichtbakken terug in de Wolphaertstraat en werden zij weer met kunst gevuld! Danijel Stoiljkovic (Higf+) cureerde in opdracht van de W1555 Culture Group de negen lichtbakken met werken van drie lokale en internationale kunstenaars.


We nodigen je van harte uit voor de Lightboxes Exhibition Opening, aanstaande vrijdag 7 juli om 21.00 uur, om dit met ons te vieren! Tijdens het straatfeest zal de zon ondergaan en kun je het effect aanschouwen van de lichtbakken zowel in het licht als in het donker.


De lichtbakken zijn zowel overdag als 's nachts te zien en gevuld met werk van de kunstenaars Joost Vermeer (NL), Vojislav Pavlovic (SRB) en Okus (CZ). Alle drie de kunstenaars hebben een sterke connectie met de publieke ruimte, wat hun artistieke praktijk beïnvloed. De kunstenaars hebben overeenkomst in het werken met verschillende media die gelaagd over elkaar worden aangebracht, waarmee zij abstracte beelden creëren. Zij maken verbinding met onderwerpen als infrastructuur, architectuur en het stedelijk leven.


De gepresenteerde werken zijn uitgesneden details uit bestaande of speciaal voor het project gemaakte kunstwerken van de kunstenaars. De inspiratie hiervoor kwam voort uit de lichtbakken zelf. Als non-organische objecten zijn zij aan het straatbeeld toegevoegd en beïnvloeden ze je zicht als fragmenten van iets die oppoppen in je ooghoek.


Kortom: Graag tot vrijdag! Culture Group


Poster ontwerp door W1555 bewoners: Marie & Xiaoyuan16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page