top of page

Wijkpraat #01

Uit Buurtbrief november 2022:


Hoe bevalt het in de wijk?


Piet (63)

Wolphaertstraat sinds 2005

Toen ik hier kwam wonen zeiden ze: je bent knettergek, met al die kunstenaars! Het is apart volk, maar zij maken de straat juist bijzonder. Ik kom uit de scheepvaart en deze mensen hebben dezelfde vrije geest. Ik ben echt van Zuid: onze eigen schepen lagen bij Dokhaven en mijn oma woonde hier. Ik voel me hier thuis en kom maar zelden in het centrum.

Piet staat op het punt om te verhuizen naar IJsselmonde: “Helaas laat ik jullie achter me, ik ga de straat zeker missen!”Ieke (45)

Wolphaertstraat (W1555) sinds 2014

Toen ik hier kwam wonen had ik niet verwacht dat ik hier zo lang zou blijven. Vroeger vond ik het anonieme van de stad fijn, maar nu vind ik het juist een verrijking dat ik steeds meer mensen in de wijk leer kennen. Ik voel me hier écht thuis. Ik vind de wijk zo fijn omdat deze nog heel erg eigen is, nog niet zo verhipt. En ik ontdek nog steeds nieuwe dingen.Aykan (32)

Clemensstraat sinds 1990

Ik vind het geweldig om hier te wonen! Ik woon hier al heel mijn leven. Het is een dorp in een grote stad. Veel sociale contacten, je kent iedereen en er zijn activiteiten voor jong en oud. Die organiseer ik ook mee en daarnaast ben ik jongerencoach in de wijk. Zo ben ik extra betrokken bij de buurt. Ik hoef niet naar het centrum toe, ik blijf lekker hier.Johan (70)

Wolphaertstraat sinds 1998

Ik ben blij dat ik hier woon! Het is een unieke straat, mede door zulke leuke W1555 overburen. Ik ben blij dat de straat steeds groener wordt en ik word vrolijk van de kinderen die buiten spelen. De auto's rijden wel véél te hard. Al was dat vroeger nóg erger. Daarnaast verheug ik me op het kunstwerk dat aan de rode muur gaat komen. Ik ben benieuwd!Monica (38)

Clemensstraat sinds 2016

In principe zijn we blij hier. We hebben fijne buren en het is sociaal allemaal. Het leuke is dat je in het historische deel van Charlois zit. De gemeente mag wel wat aan de omgeving doen: de container voor de deur, speeltuintjes vol afval en auto's die te hard rijden. We komen uit het centrum, maar dat is niet te betalen. Maar de tunnel door en je bent er.


Jelmer (41)

Charloisse Kerksingel sinds 2016

Ik voel me thuis in Oud-Charlois! De mooie mix aan mensen en het dorpse. Er ligt soms wel teveel zooi op straat, maar ik ben blij dat mijn zoon zich hier ook thuis voelt. Ik heb een atelier aan de Gouwstraat. Het is echt een misvatting dat het ver van het centrum is en de kunstenaars in de wijk - W1555, Varia, Wolf coffee en de galerie Nieuw Charlois - maken de wijk nog leuker.

6 views0 comments
bottom of page