top of page

Het werken aan een duurzame vorm van samenleven heeft niet alleen betrekking op de bewonersgroep van W 1555, maar zal ook gevolgen hebben voor onze directe omgeving. Met een inclusieve houding streven wij ernaar om de verschillende gemeenschappen in Charlois en Rotterdam Zuid in onze activiteiten te betrekken.

Vereniging W 1555 wil laten zien dat het mogelijk is om op een andere manier met elkaar te wonen en te werken. Dat individuele bewoners actieve deelnemers kunnen zijn in het vormgeven van hun eigen leefomgeving, en dat ieder persoon een belangrijk onderdeel vormt binnen het goed functioneren van een community. We geloven in de kracht van community, en zijn ervan overtuigd dat we dankzij onze betrokkenheid met de omgeving en met elkaar kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van een duurzame, inspirerende, en leefbare gemeenschap. Hiermee vormen we een leidend voorbeeld voor andere gemeenschappen door heel Nederland.

Onze visie en doelen richten zich op kunst, onderwijs en cultuur in al haar diversiteit. Onze activiteiten bestaan uit: educatieve activiteiten, bijvoorbeeld kunstonderwijs, workshops, en skills sharing; artistieke activiteiten, bijvoorbeeld exposities, optredens, filmvertoningen en kunstverkoop; en culturele activiteiten bestaande uit dagelijkse uitwisseling tussen buurtbewoners, een open keuken, en bijvoorbeeld straatfeesten of vlooienmarkten. Hieronder een aantal foto´s van onze artistieke en sociale verleden, onze portfolio:

Exposities

Concerten

Open keuken

Yoga

Evenementen

Movie nights

Vergaderingen

Educatie

bottom of page